REZERVACIJE

Klijent može rezervirati jednu od usluga turističke agencije: telefonom, u poslovnici ili preko drugih ovlaštenih agenata.

SREDSTVA PLAĆANJA

  1. Gotovinom.
  2. Bankovnim transakcijama.NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje dijela iznosa za izlete i transfere možete obaviti u agenciji.

Ukoliko klijent napravi rezervaciju izleta u agenciji, može platiti isključivo gotovinom.

Kada klijenti rezerviraju izlet, za isti plaćaju 20-50% od ukupne cijene u roku od 7 dana kako bi potvrdili rezervaciju, a ostatak iznosa 50-80%, klijent plaća pri pristupu izletu.


POLITIKA OTKAZIVANJA REZERVACIE

Klijent ima pravo otkazati svoju rezevaciju. Ako klijent otkaže rezervaciju u roku od 48 sata prije početka izleta, nema pravo na povrat novca uplaćenog za istu.

Ako se klijent ne pojavi na dan izleta (koji je do tada plaćen u cijelosti), a nije najavio svoj ne dolazak (u roku od 24 sata prije polaska), nema pravo na povrat uplaćenog novca za napravljenu rezervaciju.

Ukoliko je klijent rezervaciju jednodnevnog izleta i / ili privatnog izleta / iznajmljivanja brodice sa skiperom otkazao u periodima: do 30 dana prije polaska (B.C. obrt za turističku agenciju i usluge, zadržava 10% od uplaćenog iznosa, a najmanje 10 eura), 29-15 dana prije polaska ( B.C. obrt za turističku agenciju i usluge, zadržava 30% od uplaćenog iznosa), 14-3 dana prije polaska (B.C. obrt za turističku agenciju i usluge, zadržava 50% uplaćenog iznosa), 2-0 dana prije polaska (B.C. obrt za turističku agenciju i usluge, zadržava 100% od uplaćenog iznosa).

B.C. obrt za turističku agenciju i usluge posluje kao posrednik sklapanju ugovora o organiziranom putovanju (izletu). Organizator putovanja zadržava pravo promjene rute zbog nepovoljnih uvjeta na moru ili u određenim vremenskim uvjetima koji mogu ugroziti putnike. Konačnu odluku donosi kapetan / skiper za dobrobit svih putnika.

DOKUMENTI

Ukoliko klijent napravi rezervaciju izleta u poslovnici, dužan je uzeti račun koji služi kao vjerodostojan dokument za izlet te je dužan pokazati primljeni račun prije korištenja rezervirane usluge.

PRIKUPLJANJE I KORIŠTENJE USLUGA

Usluge sadržane u navedenom računu mogu se provoditi na sljedeći način:

  1. Račun služi kao potvrda o rezervaciji izleta, transfera ili bilo koje druge usluge iz agencije.
  2. Klijent predaje račun djelatniku agencije po dolasku na mjesto ukrcaja za transfer, izlet, ili bilo koju drugu uslugu agencije. Račun se može koristiti samo jednom.
  3. Ponovno izdavanje računa u slučaju bilo kakvog gubitka provodi se u skladu s uvjetima i odredbama na zahtjev klijenta. U tom slučaju, klijent kontaktira B.C. obrt za turističku agenciju i usluge sa zahtjevom za ponovno izdavanje računa.


ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Klijent osobne podatke daje dobrovoljno. Osobni podaci klijenta potrebni su u procesu realizacije ugovorenih aranžmana i koristit će se za daljnju komunikaciju. Obvezujemo se da ćemo štititi osobne podatke klijenta na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o klijentima/krajnjim korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. B.C. obrt za turističku agenciju i usluge informira klijente o prikupljenim podacima te im ostavljamo na izbor, uključujući i odluku da li žele da se njihovo ime koristi ili ukloni iz popisa koji se koriste u marketinške svrhe. Sve prikupljene informacije bit će strogo čuvane i dostupne samo onim djelatnicima kojima su te informacije nužne za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri su odgovorni za poštivanje načela zaštite privatnosti.

FOTO POLITIKA

Kupnjom neke od usluga B.C. obrta za turističku agenciju i usluge, klijent daje privolu na intervju (e), fotografije, audio zapise, video snimanje i njegovo / njihovo puštanje, objavljivanje, ili reprodukciju koja će se koristiti za vijesti, internet objave, promotivne svrhe, oglašavanje, uključivanje na internet stranicama ili u bilo koje druge svrhe od strane B.C. obrta za turističku agenciju i usluge njezinih podružnica, poslovnih partnera i zastupnika. Pristankom klijent oslobađa od odgovornosti tvrtku, njene službenike, poslovne partnere i zaposlenike, a i sve druge osobe uključene u fotografiranje od bilo kakve odgovornosti vezane uz uzimanje, snimanje, digitalizacije, odnosno objavljivanje intervjua, fotografija, video i / ili zvučnih zapisa.

Kupnjom neke od usluga iz B.C. obrta za turističku agenciju i usluge, klijent se odriče svih prava koje ima, bilo zahtjeva za isplatu ili autorskih naknada u vezi bilo koje objave materijala na izložbama, video, web, televizije ili drugih objava tih materijala, bez obzira na namjenu i sponzorstva takvog izlaganja, emitiranja, ili publikacije, bez obzira na to da li se naplaćuje naknada za prijem ili je sponzorirano. Također, klijent se odriče prava uvida ili prihvat fotografija, videa ili audio zapisa koje je snimio B.C. obrt za turističku agenciju i usluge ili osoba ili subjekt određen za to od strane tvrtke ili poslovnih partnera.

B.C. obrt za turističku agenciju i usluge zadržava pravo na korištenje bilo koje fotografije i / ili snimke u vlasništvu tvrtke za bilo koji događaj pod pokroviteljstvom tvrtke bez izričitog pismenog dopuštenja onih koji su uključeni u fotografiji ili snimanju. B.C. obrt za turističku agenciju i usluge mogu koristiti fotografije i / ili snimke u publikacijama ili drugim medijima kao promo materijal proizveden ili ugovoren od strane tvrtke, uključujući, ali ne ograničavajući se isključivo na: brošure, pozivnice, knjige, novine, časopisi, televizija, web stranice, itd.

Strogo se zabranjuje reproduciranje, kopiranje ili dijeljenje slika na bilo koji način osim za B.C. obrt za turističku agenciju i usluge i njegove službene predstavnike.

Ako klijent ne želi biti uključen u fotografijama ili snimkama, molimo istog da se udalji od fotoaparata ili obavijesti fotografa o tome da ne želi sudjelovati. Fotografi cijene takve zahtjeve prema vlastitom nahođenju.

B.C. obrt za turističku agenciju i usluge nije dužan, niti je potrebno ukloniti svoj glas ili lik iz bilo kojeg intervjua, fotografije, audio snimanja, video snimanja, publikacije, izložbe, ili reprodukcije koji će se koristiti za vijesti, promotivne svrhe, telecasts, oglašavanje, uključivanje u web stranice, ili bilo koje druge svrhe, ali će razmotriti uklanjanje i može obrisati bilo kakve fotografije ili snimke na pisani zahtjev pojedinca.

KOLAČIĆI

Koristimo kolačiće kako bi prepoznali internet stranice koje se obično koriste. To nam pomaže analizirati podatke o prometu web stranice kao i poboljšati naše web stranice kako bi ih prilagodili potrebama klijenta. Također, koristimo ove podatke za statističke analize i podaci se uklanjaju iz sustava. Kada klijent posjeti našu stranicu, naš server automatski prikuplja informacije o klijentovom računalu IP adrese, tip preglednika, nazive domena, vremena pristupa, koje koristimo u svrhu naše interne statističke analize.

PRAVILA I UVJETI KORIŠTENJA INTERNET STRANICE

Internet stranica http://www.tipsandtrips.eu, koristi se kao platforma osmišljena kako bi našim klijentima pružila uvid u našu široku ponudu usluga i mogućnosti. Svrha internet stranice je isključivo informativna te je namijenjena pružanju cjelovitih informacija, vizualnih materijala i detalja o uslugama B.C. obrta za turističku agenciju i usluge. Stoga, naša internet stranica ne nudi opciju online rezervacija. 

Naša predana ekipa stručnjaka uvijek je dostupna kako bi klijentima pružila dodatne informacije i odgovorila na pitanja. Kontakt podatke također, možete pronaći na našoj internet stranici. Napominjemo da pristupom i korištenjem naše internet stranice, klijent prihvaća uvjete pravila i korištenja te se slaže s time da svaka buduća suradnja s B.C. obrtom za turističku agenciju i usluge podliježe dodatnim uvjetima i dogovorima. 


ISTINITOST I TOČNOST INFORMACIJA

Klijent u bilo kojem trenutku može pronaći opće informacije o turističkim uslugama i srodnih proizvoda/usluge, koje se odnose na ugovaranje usluga na našoj internet stranici.

B.C. obrt za turističku agenciju i usluge dužan je poduzeti sve mjere za točne kvalitativne i potpune informacije svojim klijentima. Sve informacije, podatke i slike, koje se odnose na određenu uslugu / proizvod, B.C. obrt za turističku agenciju i usluge prikuplja s pružateljima usluga i ne preuzima nikakvu odgovornost za greške i / ili propuste u ovom ili bilo kojem drugom dijelu stranice.

PRIHVAĆANJE UVJETA: Potvrđujući rezervaciju, klijent potvrđuje da je pročitao, shvatio i prihvatio uvjete B.C. obrta za turističku agenciju i usluge.

REKLAMACIJE

Klijent ima pravo prigovora zbog neispunjenih ugovornih usluga. Dužan je poslati pismeni prigovor agenciji, a najviše do sedam dana od korištenja usluge. Prigovori uloženi nakon proteka sedam dana neće se uzeti u razmatranje. Naglašavamo da je u interesu klijenta da djeluju u dobroj vjeri i izražavaju želju da se riješi reklamacija za vrijeme putovanja, a njihov pismeni prigovor davatelju usluge na licu mjesta i davatelja usluga zatraži pismenu potvrdu da je tužba primljena. Agencija je dužna donijeti pismeno rješenje na prigovor u roku od 14 dana od dana primitka i na način na koji je primio prigovor (e-mail, poštom ili dostavom na koju će biti odgovoreno na temelju pisanom poštom s povratnicom). U slučaju neizvršenja usluge ili djelomičnog izvršenja usluge, naručitelj ima pravo na naknadu u visini stvarne vrijednosti neiskorištenih usluga i ne može obuhvatiti već iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos usluge / proizvoda.

Sukladno čl. 6. st. 3. Zakonu o Pružanju usluga u turizmu („NN 130/17, 25/19, 98/19, 42/20, 70/21) obavještavamo potrošače da prigovor kojim iznose svoje nezadovoljstvo u odnosu na pruženu uslugu mogu podnijeti u pisanom obliku, i to u navedenim poslovnim prostorijama, te će im bez odgađanja pisanim putem biti potvrđen primitak tog prigovora. Prigovor se također može podnijeti putem pošte na adresu: 

 B.C. obrt za turističku agenciju i usluge, vl. Bruno Car (Sv. Lovre 45, Stobreč, 21 000 Split) ili na e-mail adresu croatiatipsandtrips@gmail.com

Odgovor na pisani prigovor potrošača dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora, pa stoga molimo da nam u svom prigovoru navedete Vašu kontakt adresu za dostavu odgovora.

B.C. OBRT ZA TURISTIČKU AGENCIJU I USLUGE OBVEZE

B.C. obrt za turističku agenciju i usluge je dužan brinuti se o izvršenju usluga, kao i o izboru davatelja usluga, pažnjom dobrog gospodarstvenika te skrbiti o pravima i interesima klijenata sukladno dobrim običajima u turizmu. B.C. obrt za turističku agenciju i usluge je dužan klijentu pružiti sve ugovorene usluge za pojedini aranžman te dati odgovore zbog eventualnog neizvršenja usluga ili dijela usluga. B.C. obrt za turističku agenciju i usluge će sve navedene obveze iz svojih programa izvesti u potpunosti i na opisani način, osim u slučaju “više” sile ili promijenjenih okolnosti. Ako bude moguće B.C. obrt za turističku agenciju i usluge će u takvim slučajevima ponuditi zamjensko rješenje. B.C. obrt za turističku agenciju i usluge nije dužna pružati usluge izvan ovih Uvjeta. B.C. obrt za turističku agenciju i usluge ne odgovara za eventualne pogreške u tisku.

OBVEZE KLIJENTA

Klijent je dužan pridržavati se pravila ponašanja u sredstvima prijevoza i svojim postupcima ne onemogućavati nesmetano odvijanje putovanja kao i ne ugrožavati prava ostalih putnika u korištenju usluga, i da surađuje s predstavnikom organizatora i davateljima usluga. Klijent je osobno odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu, posebno za štete koje su posljedica nepoštivanja ugovora i ovih Uvjeta i odredbi. Klijent snosi troškove, tj posljedice nastale štete odmah ili po povratku s usluge na kojoj se šteta i dogodila. 

ZAVRŠNE ODREDBE

Ovi Opći uvjeti sastavni su dio Ugovora koje klijent sklapa sa B.C. obrtom za turističku agenciju i usluge, gdje su rezervirali izlet u kojoj B.C. obrt za turističku agenciju i usluge nastupa kao posrednik. Moguća predviđena odstupanja od ovih Uvjeta i odredbi moraju biti navedena uz tekst programa putovanja, ukoliko se bave turoperatorima – inozemnim organizatorima putovanja. Potpisivanjem ugovora, naručitelj u cijelosti prihvaća program i ove Uvjete i odredbe. Pitanje ovih Uvjeta čini sve prethodne verzije ništavnim.

OPĆE INFORMACIJE

B.C. obrt za turističku agenciju i usluge, vl. Bruno Car
Sv. Lovre 45, Stobreč
21 000 Split

Radno vrijeme: Ponedjeljak – Nedjelja 09:00 -22:00

Registrirano na:
Matični broj obrta (MBO): 98153226
OIB: 48354477791
PDV identifikacijski broj: HR48354477791

Telefon: T +385 99 209 8666

E-mail:  croatiatipsandtrips@gmail.com

Internet stranica:  www.tipsandtrips.eu

B.C. obrt za turističku agenciju i usluge upisan je u Obrtni registar: Trgovački sud u Splitu, Republika Hrvatska.

Nadležno tijelo turističke agencije je Ministarstvo turizma Republike Hrvatske te podliježe nadzoru Turističke inspekcije Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

B.C. obrt za turističku agenciju i usluge nastupa u svojstvu posrednika u turističkim aranžmanima, te ima ovlaštenja za: sklapanje i provedba ugovora o izletu, posredovanje u sklapanju ugovora o organiziranom putovanju (izletu), organiziranje prihvata i transfera putnika te za davanje turističkih obavijesti i promidžbenog materijala.